Găsirea unui subiect interesant

Top 10 Dissertation Editing Services of 2022

Gândiți-vă ce autor, ce lucrare sau ce subiect vă interesează în mod special. Despre ce ați dori să aflați mai multe? Ce idei sau abordări estetice vi se par fascinante? La ce ți-ar plăcea să lucrezi mai îndeaproape?

Citirea literaturii primare / găsirea surselor secundare / realizarea primelor note

Acum că ați găsit o întrebare clară la care doriți să lucrați, citiți poezia, romanul etc. sau urmăriți filmul pe care doriți să îl cercetați din nou. Răsfoiți cuprins lucrare de licenta biblioteca sau catalogul online al bibliotecii universitare (Primo sau bibliografia MLA) pentru a căuta literatură secundară despre tema dvs. Ce au publicat alții despre asta? Cum au abordat subiectul savanții literari sau culturali?

Faceți notițe în timpul și după ce citiți despre subiectul dvs. și despre forma posibilă pe care ar putea să o ia lucrarea dvs. de termen. Unde apare subiectul tău? Ce aspecte par a fi deosebit de importante în ceea ce privește întrebarea de cercetare aleasă de dvs.? De ce? În ce subcategorii poate fi împărțit subiectul tău? Despre ce aspecte (de exemplu, fundalul cultural sau istoric) aveți nevoie de mai multe informații pentru a înțelege poezia, textul sau filmul, astfel încât să puteți lucra la subiectul dvs.? Notă toate ideile tale.

Cum? Uneori, notarea punctelor cheie poate fi suficientă, de exemplu atunci când faceți referire la un fragment de text deosebit de interesant. Cu toate acestea, alte idei care se referă deja la argumentul dumneavoastră sau la structura dumneavoastră ar trebui să fie scrise în propoziții complete. Flashul tău de geniu ar putea fi extrem de trecător și, câteva săptămâni mai târziu, s-ar putea să nu mai știi care este nota ta criptică de pe margine „Limba – eu?” mijloace. Este probabil că veți putea lucra cu formulări mai descriptive precum „Relația dintre limbaj și formarea identității” sau „Trebuie să mă gândesc mai mult la modul în care Momaday consideră limbajul important pentru dezvoltarea unei conștiințe individuale și colective”. Desigur, acest lucru este diferit pentru fiecare persoană.

Vă rugăm să luați în considerare următoarele explicații doar ca sugestii care ar trebui să vă ajute să vă dezvoltați propria metodă de lucru. În cele din urmă, scrierea unei lucrări este un proces creativ care nu se încadrează într-o schemă rigidă.

Redactarea unui schiță de lucru

După ce ați recitit textul principal, este timpul pentru un mic brainstorming pentru a crea un schiță pentru lucrarea dvs. Nu există multe reguli și, prin urmare, multe modalități de a face acest lucru. Există probabil tot atâtea moduri de a gândi la o structură câte creier există. Căutați o metodă potrivită pentru dvs. Preferiți să începeți cu o întrebare mare și apoi să o despărțiți în părți? Sau mai întâi adunați material și apoi îl sortați și îl puneți în ordine? Consultați cel puțin o dată lucrări relevante despre subiectul scrisului academic sau, de asemenea, despre subiectul scrierii academice creative și încercați unele dintre abordările sugerate, cum ar fi gruparea sau maparea minții.

Limitarea unui subiect / Formularea unei întrebări de cercetare

Când știi mai mult sau mai puțin ce te interesează, trebuie să te gândești la o întrebare concretă de cercetare. Ce vrei să afli mai exact? Ce aspecte ale unei lucrări/teme doriți să examinați? Acest pas este crucial, deoarece fără o întrebare precisă, nu veți putea scrie o lucrare academică. Dacă nu știi de fapt ce vrei să investighezi, îți va fi foarte greu să-ți concentrezi gândirea și să-ți faci argumentele la obiect. Dacă nu știți ce doriți să aflați, nu vă puteți direcționa căutarea – darămite, apoi scrieți despre asta.

Este posibil ca atunci când vii cu întrebarea ta de cercetare, vei veni și cu un titlu pentru lucrarea ta. Scrieți titlul, deoarece acest lucru va face lucrurile mai concrete.

Vorbește cu instructorul despre subiectul tău

Când ați găsit întrebarea dvs. de cercetare, mergeți la instructorul dvs. în timpul programului său de lucru sau trimiteți un e-mail în care vă descrie subiectul și întrebarea. Nu începeți să scrieți până când nu obțineți O.K. pe el.

Dacă întâmpinați dificultăți în a vă defini subiectul cu precizie, dacă subiectul dvs. pare a fi prea mare sau prea mic, prea învechit sau suprautilizat sau prea experimental – mergeți la programul de lucru al instructorului pentru a obține consiliere. Împreună, veți găsi cu siguranță o întrebare de cercetare potrivită.