Pertahanan Terhadap Kecurian Identiti dengan Mengunci Peti Mel di Kawasan Kediaman

Syorkan Artikel Artikel Komen Cetak ArtikelKongsi artikel ini di FacebookKongsi artikel ini di TwitterKongsi artikel ini di LinkedinKongsi artikel ini di RedditKongsi artikel ini di Pinterest
Walaupun kecurian mungkin terdapat di mana-mana di dunia, kecurian identiti adalah jenayah yang semakin meningkat dan salah satu kebimbangan yang paling mendesak di negara ini. Peti surat yang tidak dikawal diserbu oleh pencuri yang ingin mendapatkan wang segera. Inilah sebabnya mengapa perlindungan adalah penting untuk memastikan tiada siapa yang identitinya dicuri. Satu cara untuk melindungi anda adalah melalui peti mel pengunci kediaman.

Membeli peti mel pengunci kediaman untuk kawasan kediaman boleh menjadi fleksibel seperti membeli pakaian anda. Anda pada asasnya boleh memilih saiz, warna, bentuk dan reka bentuk yang anda inginkan dalam peti mel kediaman anda yang dikunci.

Apabila memilih, pertama sekali adalah sangat penting untuk menggunakan bahan untuk mengunci peti mel di kawasan kediaman yang sesuai dengan iklim yang anda rumawip miliki. Keluli tahan karat adalah bahan pilihan kerana ia boleh mengendalikan keadaan cuaca yang melibatkan air seperti salji dan hujan. Ia juga diperbuat daripada keluli, menjadikannya lebih tahan lama berbanding dengan bahan lain.

Faktor lain dalam memilih peti mel kediaman dengan kunci ialah saiz mel harian anda. Memandangkan peti mel yang mengunci di kawasan kediaman akan memuatkan semua mel anda, peti mel adalah penting untuk cukup luas untuk sekurang-kurangnya, dua hari mel. Anda tidak mahu pegawai pos itu menghancurkan kertas dan mel anda di dalam peti mel pengunci kediaman hanya kerana mel tidak muat.

Sebelum membeli, anda juga boleh menyemak dalam talian untuk hadiah berbeza peti mel kediaman dengan kunci. Oleh kerana terdapat beberapa daripadanya, anda boleh memilih jenis tertentu yang anda mahukan dan pada hadiah yang anda mampu.

Peti mel kediaman dengan kunci sebenarnya berbeza. Satu ialah peti mel yang dipasang pada lajur. Peti mel ini pada asasnya dipasang pada dinding atau lajur. Yang seterusnya ialah peti surat tepi jalan. Ini adalah yang paling biasa digunakan kerana ia berada di sepanjang jalan posmen. Ini memudahkan kerja mereka.

Mengunci peti mel yang dipasang di dinding pada asasnya sama dengan peti mel lajur. Satu-satunya perbezaan ialah peti mel ini biasanya dipasang di sebelah pintu depan. Dua peti mel pengunci kediaman seterusnya pada asasnya adalah sama kerana kedua-duanya mempunyai ciri yang sama seperti yang dinyatakan di atas, tetapi dibuat menggunakan bahan yang kuat. Peti mel ini ialah bos mel tepi jalan yang diletakkan di tepi jalan dan bos mel yang dipasang di dinding dipasang pada dinding.

Ini hanyalah beberapa daripada banyak faktor yang perlu dipertimbangkan semasa membeli peti mel pengunci kediaman. Pilihannya adalah pelbagai agar sesuai dengan anda dan pembeli lain dan pada masa yang sama, membantu anda mengekalkan identiti anda di tengah-tengah kecurian identiti yang berterusan.